Torsby Skidtunnel & Sportcenter logotyp, Startsidan

Instant online translation by Google Translate. We don't take any responsibility for the accuracy of the translation.

Sitemap

SK Bore Torsby satte nya superrekord i skidtunneln

Foto: Kristin Holte

Foto: Kristin Holte

På förmiddagen i går måndag gick det undan i skidtunneln då SK Bores juniorer och seniorer spände på sig skidorna, i syfte slå Petter Northugs och Björn Linds rekordtider i skidtunnel, och det gjorde de. Med bravur!

Insamlingen gav 15 000 kronor

SK Bores elitteam har under de senaste veckorna samlat in bidrag till läger via en insamling på Facebook. Första delmålet var 5 000 kronor och då lovade åkarna att åka rekordsnabba varv i skidtunneln. Totalt gav insamlingen 15 000 kronor.

Danielsson slog Northugs skidtunnelrekord med 12 sekunder

Klubbens juniorer och seniorer har läger tillsammans i Torsby nu under vecka 25 och veckan inleddes alltså med ett hejdundrande fartpass i skidtunneln. Anton Persson slog Björn Lindhs gamla rekord på 2,17 med 11 sekunder, med tiden 2.06. Gabriel Thorn och Filip Danielsson åkte för att slå Petter Northugs rekord två varv 5.02. Filip kom först i mål med 4.50 och Gabriel kom tätt efter. Även Lovisa Modig la ribban högt och nu har hon satt damrekord ett varv med tiden 2.34 och två varv 5.30.

Impola och Tärning avverkade 100 varv var

Rekordjakten stannar inte där. Ludwig Tärning och Bob Impola har åkt flest antal varv i skidtunneln under en och samma dag och det resulterade i 100 varv vardera (13 mil/person).

- Fem nya rekord sattes och vi är oerhört stolta över utövarna. Även imponerande över sammanhållningen, lagkänslan och viljan att stå upp för varandra, säger Kristin Holte, klubbchef för SK Bore Torsby.

Mer info finns på:

https://www.langrenn.com/rekorder-i-torsby-skitunnel.6318137-1743.htmllänk till annan webbplats
https://www.langd.se/sk-bore-aakare-grejade-fem-nya-rekord-i-torsby-skidtunnel.6318071-86106.htmllänk till annan webbplats
https://www.vf.se/2020/06/15/sk-bore-vill-satsa-vidare-hoppas-pa-flera-akare-i-varldscupen/länk till annan webbplats

Kontakt uppfiter:

SK Bore Torsby
Klubbchef Kristin Holte
Tel: +46 (0)73-847 73 73
kristin@skbore.se
www.skbore.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster