Torsby Skidtunnel & Sportcenter logotyp, Startsidan

Instant online translation by Google Translate. We don't take any responsibility for the accuracy of the translation.

Sitemap

Skidtunneln har åter öppet

Skidtunneln hade stängt tillfälligt tisdagen den 2 augusti då en olycksutredning startades och säkerhetsåtgärder sågs över. Nu är skidtunneln öppen åter.

Två skidåkare krockade i torsdags eftermiddag i skidtunneln. Olyckan inträffade i en del av skidtunneln där båda skidåkarna, kom med fart i utförslöpa från var sitt håll, möttes och kolliderade. Båda fördes med ambulans till sjukhuset i Torsby.

Skidtunneln stängdes tillfälligt men är åter öppen

Utifrån händelsen vidtas nu en rad åtgärder. Skidtunneln stängdes på måndagseftermiddagen och hade stängt under tisdagen den 2 augusti. Säkerhetsåtgärder sågs över vid olycksområdet och en extern olycksutredning startades för att utreda vad som hänt samt se över behovet av ytterligare åtgärder.

- Händelsen är mycket ledsam och vi tänker på de inblandade. Nu inväntar vi den externa utredningen för att få större klarhet i vad som hänt och om det krävs ytterligare åtgärder i skidtunneln, säger Anders Björck, biträdande kommunchef i Torsby kommun.Vid tidpunkten för olyckan var det få skidåkare på plats i tunneln. De två åkarna som krockade är båda vana skidåkare.

Vi har vidtagit några säkerhetsåtgärder som att madrasserat mer inne i skidtunneln och vi jobbar ständigt med säkerheten. Skidtunneln har nu öppet igen och vi är väldigt ledsna över att en sådan olycklig olycka kunde ske.

Vi har inte enkelriktat i skidtunneln då vi har bedömt risken att det kan ske fler olyckor i samband med det. Vi vill att våra gäster ska kunna vända om och undvika de brantaste backarna.