Torsby Skidtunnel & Sportcenter logotyp, Startsidan

Instant online translation by Google Translate. We don't take any responsibility for the accuracy of the translation.

Sitemap

Torsby Frisbeegolfpark

På sportcentret finns en frisbeegolfpark, eller discgolfbana som det även kallas. Banan har 9 hål och passar både nybörjare som tävlingsaktiv. Vill du prova finns det discar att hyra i receptionen.

Sportcentet har en 9-håls frisbeegolfbana i varierad terräng som passar både nybörjare och tävlingsaktiv. Frisbeegolf, eller discgolf som det också heter, är en sport som liknar golf men man spelar med en disc istället för klubba och boll. Discarna finns i många olika typer, plaster och vikter. I discgolf avslutar man varje hål i en korg av metall som ersätter koppen i traditionell golf.

Sporten går ut på att med så få kast som möjligt klara av alla hål på banan. Den spelare som har kastat minst antal kast efter sista hålet har vunnit.

Gammal som ung kan utöva aktiviteten. Discar finns att hyra Länk till annan webbplats. i skidtunnels reception för den som vill prova.

Frisbee, disc, frisbeegolf, frisbeegolfbana, discgolf, aktivitet,
Torsby Frisbeegolfpark, discgolf på Torsby Sportcenter

Vill du prova frisbeegolf finns discar att hyra i skidtunnels reception.

Grundregler

  1. Målet är att få discen att vila/stanna i korgen med så få kast som möjligt.
  2. Startordningen lottas vid första hålet. När alla har kastat ut, kastar alltid den som ligger längst ifrån korgen vid nästa kast, oavsett om det blir samma spelare som kastar flera gånger i rad. Discen kastas där den har kommit till vila om inte undantagsregler finns, t.ex. ”out of bounds”, kallat OB. På nästföljande hål kastar den med bäst resultat på hålet innan ut först.
  3. Om en disc hamnar OB, dvs. om en disc vilar utanför OB-linjen skall den tas in på banan där den sist korsade linjen. Därifrån spelas discen med ett pliktkast som påföljd.
  4. Vid kast över 10 meter ifrån korgen är det tillåtet att falla över sitt läge efter att discen lämnat handen, så kallad eftersving. 10 meter och närmare räknas som putt, då är det inte enligt reglerna att falla över, det räknas som övertramp och kan resultera i pliktkast vid upprepning.
  5. Alla kast räknas tills discen vilar inuti korgen.
  6. Visa hänsyn för andra människor som vistas på området.
  7. Träd och grenar är en del av spelet, att böja bort eller bryta av är förbjudet.
  8. Discgolf är ett fridfullt spel och det viktigaste är att ha roligt!