Torsby Skidtunnel & Sportcenter logotyp, Startsidan

Instant online translation by Google Translate. We don't take any responsibility for the accuracy of the translation.

Sitemap

Välkommen till oss på Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Valbergets friluftsområde strax norr om Torsby centrum har under årtionden används av såväl motionär som elit för träning, motion och rekreation. Vi har motionsspår sommar som vinter, cykelleder, rullskidbana, skjutbanor för skidskytte, vandringsleder, ett komplett testcentra och inte att förglömma Sveriges första skidtunnel.

Träning, motion eller rekreation? Hos oss behöver du inte välja. Torsby Sportcenter erbjuder träning, motion och rekreation året om. Området är fullt av möjligheter och utmaningar för både elit och motionär.

Under de senaste åren har området byggts ut och kompletterats med olika faciliteter och aktiviteter för att göra ditt besök här så bra som möjligt. Tanken är att du ska kunna få ut maximalt av din träning vid ett besök hos oss.

Sveriges första skidtunnel

Området har Valbergets skidstadio som sin bas och sitt hjärta. Härifrån utgår motionsspår sommar som vinter, cykelleder av olika längd och svårighetsgrad, rullskidbanor, skjutbanor för skidskytte samt vandringsleder. Här finns även ett komplett testcentra och inte minst vår stolthet - Sveriges första inomhusarena för längdskidåkning - Torsby skidtunnel.

Komplett träningscentra

I området finns olika typer av boenden, restaurang, gym, sportbutik, omklädningsrum med bastu, en mindre slalombacke samt ett lekområde för barnen. På Torsby Skidtunnel & Sportcenter samsas många aktörer, både kommunala verksameter, privata intressenter och föreningar. För dig som gäst spelar det egentligen ingen roll vem som är vem, du besöker Torsby Skidtunnel & Sportcenter!

Vasaloppscenter och Offical Resort

Torsby Skidtunnel & Sportcenter är ett Vasaloppscenter och en Offical Resort. Vi är stolta samarbetspartners till både Vasaloppet och det svenska längdlandslaget, vilket innebär att vi uppfyller deras höga krav på boende, mat och träningsförhållanden.

Aktiviteter för alla

Med Torsby Sportcenter som utgångspunkt finns mycket att göra och uppleva. Bo med skogen intill knuten och Torsby centrum på gångavstånd.

Vi erbjuder olika typer av boende, allt från självhushåll på vandrarhem till hotellboende med helpension. Här trivs du oavsett om du springer, åker skidor, föredrar cykeln eller bara vill njuta och må gott.

Vi hälsar dig välkommen till ett område byggt för motion, träning och rekreation året om!