Torsby Skidtunnel & Sportcenter logotyp, Startsidan

Instant online translation by Google Translate. We don't take any responsibility for the accuracy of the translation.

Sitemap

Skidskytte på Torsby Sportcenter

Bilden visar ett skidskyttegevär som står lutat mot en träbänk. På bänken ligger det små kartonger med skott i.

Skidskyttegevär. Foto Lars Sjöqvist

I skidunnelns arena finns en inomhusbana för skidskytte med 6 fallmål. Utomhus finns en skjutbana vid skidstadion, i anslutning till rullskidbana, med 30 platser.

Priser för skytte
Öppettider skjutbana

Du som bokar skjutbana måste vara beredd att visa upp giltig licens för ditt vapen. Tillgång till inskjutningstavlor ingår i hyran av skjutbana.

Läs mer om säkerhetsbestämmelser för civilt skytte på Svenska Sportskytteförbundets Länk till annan webbplats.och Svenska skidskytteförbundets Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.webplatser.

Inomhusarena för skidskytte

Här hittar du Sveriges första skidskyttearena inomhus. Skjutbanan inne i skidtunnelns arena erbjuder ett unikt tillfälle att utöva skidskytte. I ett konstant klimat utan blåst, solsken och andra yttre faktorer som påverkar resultatet är det upp till bevis. Förutsättningarna är de samma oavsett när du tränar på vallen.

Inomhusskjutbanan har elektroniska fallmål och erbjuder 6 banor.

Utomhusbana med 30 skjutplatser

Utomhus finns en skjutbana vid skidstadion, i anslutning till rullskidbana, med 30 platser. För att få ljus på skjutvallen ute, så finns det knappar vid räcket närmast bana 30. Även utomhus har alla banor elektroniska fallmål.

För dig som inte testat skidskytte tidigare finns möjlighet att prova med vår aktivitet "Prova på skidskytte".

Säkerhet

Vapnen är ett idrottsredskap och säkerhetsbestämmelserna får inte brytas. Du måste alltid förvissa dig om att du genomfört alla kontroller. Tänk på att det är bättre att kontrollera patronläget en gång för mycket än en gång för lite.

Ärlighet

Idrotten bygger på tävlande mot varandra under förutbestämda regler. Den som presterar bäst, under givna förhållanden, vinner.

Hänsyn

Visa hänsyn till varandra. Oväntade ljud och rörelser i närheten av en som skjuter kan vara nog för att koncentrationen hos skytten kan störas.

Disciplin

Skidskytteinstruktören som bestämmer när det är tillåtet att skjuta. Vid all träning i grupp skall minst en skidskytteinstruktör vara utsedd som ger kommando.

Efter skjutning skall säkerhetskontroll genomföras. Det är på ditt ansvar som licensinnehavare att den genomförs på ett korrekt sätt. Skidskytteinstruktören skall kontrollera att säkerhetskontrollen är genomförd på samtliga vapen innan de flyttas från skjutvallen.

Boka skjutbana