Torsby Skidtunnel & Sportcenter logotyp, Startsidan

Instant online translation by Google Translate. We don't take any responsibility for the accuracy of the translation.

Sitemap

Motion, träning och rekreation året om

Torsby Sportcenter är ett område fullt av möjligheter. Här finns utmaningar för både elit och motionär. Våra motionsspår har varierad terräng och längd - det finns alltid något som passar.

Valbergets friluftsområde har under årtionden använts av såväl motionär som elit för träning, motion och rekreation. Redan under 1970-talet var vi först i Sverige med asfalterade rullskidbanor. Här samsas både naturintresserade och elitidrottsutövare på ett och samma område.

Sportcentret erbjuder ett varierat utbud av motionsspår för såväl löpning och stavgång som rullskidor. Här hittar du allt, från spår på 2,5 km till Hovfjällsleden som mäter ca 27 km. Terrängen är varierad, både lätta och tuffa banor erbjuds.

Alla motionsspår startar vid skidstadion. Våra spår och banor finns samlade på vår karta. Mer information om terräng för varje spår får du genom att klicka på önskad bana:

Motionsspår

Digital karta över motionsspåren

Längdskidspår utomhus

Alla spår startar vid skidstadion. Totalt finns i området ca 50 km preparerade skidspår under vintern. Av dessa är 4,5 km elbelysta och konstsnöbelagda. Läs mer på skidtunnel.se/vinter

Elljusbanan

Ljuset på elljusbanan styrs av skymningsrelä. Det tänds ca. kl. 7.30 på morgonen och när det blir mörkt mot eftermiddagen/kvällen och släcks kl. 21.00.
För att få ljus på stadion, finns 3 knappar på baksidan av den röda stugan, bredvid totempålen.

Bilden visar en karta över motionsspåren som finns i Valberget.

Karta över motionsspåren i Valberget.