Torsby Skidtunnel & Sportcenter logotyp, Startsidan

Instant online translation by Google Translate. We don't take any responsibility for the accuracy of the translation.

Sitemap

Borejoggen

Borejoggen är ett motionslopp om 8,5 km som går av stapeln varje midsommarafton. Men det är också en slinga runt centrala Torsby som används flitigt av både ortsbor och motionärer året om.

Varje Midsommarafton arrangeras Borejoggen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Torsby. Loppet följer en bana på 8,5 km som löper runt Torsby centrum med start och målgång vid den vackra Herrgårdsparken. Borejoggen finns även i distansen 5 km och Minijoggen på 1,5 km för de yngre deltagarna.

"Borejoggen"

Slingan leder dig runt Herrgårdsparken i Torsby, förbi Coop Konsum, Ica Toria och upp till villaområdet Ria. Banan tar dig sedan ner mot Moelven Notnäs och "Mârtensplatsen", längst vattnet förbi restaurangen Larssons brygga och till den kämpiga "Kyrkbacken". Banan planar ut vid Fryksände kyrka, mot Frykenskolan, vidare till Stjerneskolan och in i bostadsområdet Fågelsången för att sedan svänga ner mot centrum igen. Den sista slingan går nedför Järnvägsgatan och in tillbaka till Herrgårdsparken där du får pusta ut.

Borejoggen-varvet nyttjas året om och markeringar på trottoaren i form av pilar visar vägen runt.