Torsby Skidtunnel & Sportcenter logotyp, Startsidan

Instant online translation by Google Translate. We don't take any responsibility for the accuracy of the translation.

Sitemap

Laktattröskeltest

Bilden visar en kvinna som går med stavar på ett löpband. Hon gör ett laktattröskeltest och i bakgrunden ser man en man som är testledare.

Laktattröskeltest i Torsby testlabb.

Ett laktattröskeltest är perfekt för dig som vill använda din pulsklocka maximalt. Det hjälper dig att finna dina individuella träningszoner, så du får bättre kontroll av de olika intensiteterna och därmed ett tydligare syfte för ditt träningspass.

Förbättra din uthållighetsträning med att göra ett laktattröskeltest på Torsby Testcenter, de hjälper dig att finna dina individuella träningszoner. Då får du bättre kontroll av de olika intensiteterna och där med ett tydligt syfte för ditt träningspass.

Ett laktattröskeltest är perfekt för dig som vill använda din pulsklocka maximalt.

Genom att veta vid vilken intensitet du bör befinna dig kan du anpassa din träning och undvika att bli övertränad, förbättra din återhämtning och säkerställa utveckling.

Hur går ett test till?

Testet har 4-6 steg som är 4 min långa med 1 min vila mellan stegen. Belastningen ökar mellan varje steg och ett blodprov tas för att analysera laktatkoncentrationen och du får uppge hur du ansträngt det är på en skala för både ben och andning. När en tillräcklig höjning av laktatnivå har skett så avslutas testet, du kommer alltså inte behöva ta ut till dig maximal ansträngning.

Tidsgång: ca 1 timme.

Pris: 990 kr

Välj på testform: Cykel, löpning, stavgång, rullskidor klassiskt/skate eller Vasatestet som är på rullskidor för stakning.

Viktigt att veta inför besöket

Träning: Ingen träning eller endast lätt träning med låg puls dagen innan test.
Måltid: Ingen förtäring intagas närmare än 2 timmar före test.
Dryck: Endast vatten närmare än 2 timmar före test. Undvik sportdryck i anslutning till testet.

Medicinering: Om behov av användning av astmaspray föreligger skall detta ske 20 minuter före test om inget annat föreskrives av läkare.

Var på plats 15 minuter innan din testtid för att fylla i hälsodeklaration.

Ta med kläder och skor som du är bekväm i och van vid. Kortärmat och kortbyxor rekommenderas.

Endast rena skor får användas på löpbandet. Vid cykling ta med egna cykelskor samt egna pedaler (vanliga SPD för mtb finns).

Ta med en vattenflaska samt en liten handduk att använda under testet.

Omklädnings- och duschmöjligheter finns på plats.